28 mai 2011

Larmă antinucleară

Ameninţarea nucleară e la fel de reală ca şi marşul împotriva ei organizat azi în Freiburg. Ba chiar, la ora 10 dimineaţa au început să sune alarmele în tot oraşul. O alarmă falsă are totuşi în spatele ei o alarmă. Şi dacă chiar se întâmpla ceva care avea nevoie urgentă de alarmare a populaţiei, atunci - cu atât mai bine.

Un localnic îmi spune că e vorba doar de una din cele două probe anuale ale alarmelor din oraş. Iar eu i-am spus tot asta: că tot propagandă ordinară se numeşte - ori că are legătură cu marşul, ori marşul cu alarma. (Al treilea caz - că nu au nici o legătură între ele - nici nu e de luat în considerare: "de două ori pe an", ca tocmai azi de pildă. Mai bine paranoic decât alarmist!).

Jucării germane pentru făcut viaţa mai dură:Răţuşcă Ciomu.
Pentru copii în stadiul oedipal (3-5 ani).

27 mai 2011

Decât o discuţie tâmpită, mai bine o enervare aprigă


Momentul enervării e foarte clar detaşabil şi răspunde comportamentului tipic tinerei jurnaliste care nu manipulează şi habar nu are despre ce e vorba, dar îşi cunoaşte deja meseria şi ştie "cum se ia un interviu": se întoarce către celălalt invitat (6'10'').

26 mai 2011

Dor de casă

În zona unde stau în Freiburg se lucrează la şosea. În sfârşit, şantierul a început să-mi aducă aminte de Bucureşti: mult praf, gălăgie, maşini încolonate una după alta şi înghesuială.