1 feb. 2011

Contabilitate zoologică la Grădina din Oradea.

De unde se află şi câte animale echivalează un ponei, şi că veveriţele şi iepurii şi-au organizat evadarea en masse. Şi ce s-a făcut vânturelul de seară.

"În fiecare an se inventariază patrimoniul. În urma intentarului din 2011, între faptic și scriptic există o diferență care urmează să fie analizată", a declarat Liviu Andrica, directorul RAPAS Oradea. Potrivit sursei citate, este vorba de 159 de păsări și animale. "Comisia a constatat, la Grădina Zoologică, un plus de păsări de 43 de capete cu o valoare de 959 lei şi un minus de inventar de animale şi păsări de 158 de capete cu o valoare contabilă de 9.087,8 lei", a spus Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al RAPAS. Animalele care lipsesc la inventar sunt asini, broaşte ţestoase, capre, iepuri, fazani, lei, lupi, maimuţe, oi, papagali, mistreţi, şoareci, urşi. În plus apar 3 ponei, un cal, mistreţi, fazani, cinci nutrii, 7 porci pitici vietnamezi, un şarpe.

Acest lucru este justificat de conducerea Grădinii Zoologice prin faptul că o parte din animale au fost date la schimb. Astfel, opt capre, patru iezi, 15 iepuri, o pereche de porumbei și opt perechi de gâște și rațe au fost date la schimb pentru un ponei. Veverițele și iepurii au evadat din cuști, iar uliul șorecar și vânturelul de seară au fost eliberați în natură, pentru că au devenit prea mari pentru cuștile neîncăpătoare.

Sursa: adevărul.ro

Orbul bufniţei

Mi se părea mie că stelele pălesc de la an la an, dar acum sunt sigur că nu e doar închipuirea mea, că nu am mai avut timp şi dor să le văd etc. Observasem asta şi în Sibiu, şi la munte.