5 feb. 2010

În Pădure

Satori e atunci când discipolul meditează cu maestrul în pădure şi deodată apare o pasăre măiastră cu zece mii de flori în coadă şi discipolul zice Satori! şi maestrul îi dă o palmă peste cap să se concentreze înapoi la meditaţia lui.

Nici o masă fără peşte (prima parte)

Un cotoi gri care nu e nici Bălănel nici Miaunel ajunge pe malul râului sub un pod, e plictisit, şi miroase un tomberon. Apoi vede un poster care zice consumaţi peşte oceanic 1kg egal mai multe ouă în perspectivă, trei sticle de lapte, un jambon. Apoi e un cadru cu o cutie de sardine strălucitoare, sau iradiată, nu-mi dau seama. Apoi cotoiului îi iese un nor galben pe ureche, în care apar nişte echivalenţe şi mai complicate decât cele din poster, cu peşte = ouă, jambon, deci: ouă = pui de găini. Apoi o labă ia cutia de pe jos. Cotoiul freacă o cutie cu degetul, că e goală. Apoi o aruncă în râu, de unde ies bule de aer. Cotoiului îi ies peşti coloraţi pe ochi, şi îi intră înapoi, nu dispar. Iese din râu o broască cu un bec alb pe cap şi se aude o muzică funky. Apoi ies mai multe broaşte care aruncă cu conserve după motan. Motanul fuge de la râu şi gâfâie şi îi ies ochii din cap. Apoi fuge după un pom. Apoi scoate capul de după pom. Bălănel şi miaunel umblă cu un acvariu cu un peşte în braţele lor (pe lângă un gard). Peştele se tot dă cu botul de partea de jos a acvariului. Motanului îi iese iar din cap o bulă galbenă cu un peşte = doi pui de găină care stau cu spatele unul la altul dintre care unul se uită la semnul egal; apoi = 2 sticle lapte, = jambon afumat. Apoi Bălănel şi Manuel dau colţul şi motanul tiptil după ei. B şi M ajung la un conac în centrul Bucureştiului, cu multă verdeaţă, şi intră înăuntru. Motanul se furişează după un pom şi îmi face cu ochiul. Apoi se caţără la o fereastră de unde se uită în casă. În casă Bălănel dirijează la peşte care face tumbe afară din acvariu şi înapoi. Miaunel dă din palme. Apoi Miaunel face cu degetul lângă acvariu. Motanului îi iese iar bulaa galbenă din cap şi în ea se vede un peşte în acvariu, apoi un peşte la proţap (?). Apoi se duce la uşă. Apoi două clopote pe o cutie roşie se bălăngăne. B şi M se furişează afară din cadru. Motanul gri vine lângă acvariu, dar peştele e doar desenat, că bulele de aer care îi ies din gură nu se mişcă. Motanul îşi freacă palmele şi zâmbeşte şi e îngrijorat şi iar îşi freacă palmele şi râde. Apoi îi zice la peşte „alabala”. Peştele vrea să iasă la mână dar vede nişte gheare şi nu mai iese şi se ascunde tremurând în colţul acvariului. Motanul îi face ochi dulci cu mâinile la spate. Apoi îi arată curul. Peştele sare să îl muşte de coadă dar se răzgândeşte de două ori. Apoi motanul vrea să-l prindă în braţe. B şi M se întorc în casă în timp ce discută. Motanul sare afară pe geam. Miaunel face iar hopla la peşte. Motanul vine de două ori la o cabină telefonică. Apoi sună şi fuge. La conac tremură un telefon gri şi deasupra lui scrie Zuuurrrr. B şi M sar împreună cu peştele apoi se opresc şi Miaunel rămâne în aer…

Aici e desenul.

3 feb. 2010

Râsul la animal (părere neacademică)


Oare şi animalele râd?

Pot să gândesc asta? Poate dacă stau ca un bou şi-mi imaginez licărul palid de veselie care îmi trece printre coarne când îmi văd tovarăşul de jug poticnindu-se ca boul. Dar mâncărimea asta nu e nici măcar un început de râs. E destul să-mi pleznesc coada pe spinare şi să-mi treacă.

1 feb. 2010

Operaţie istorică de secol XIX

Stat : Popor = Naţiune, rest Etnii.